Då kom den där dagen….

…. Då vi var tvungna att säga hej då till varandra för sista gången sen augusti 2013.
Ja det var faktiskt såååå länge sen som vi sågs första gången. Vi minns det så väl, även Madde minns det. Hon läste ur Alfons Åberg som började första klass. Böjd på glass och frågade oss om vår sommar. Och sen tog det fart, full fart…

bild-5 kopia 4

Vi har lärt oss att förstå det vi läser, skriva så att andra kan läsa det. Vi har lärt oss vad ett ämne är och allt som det kan tänkas innebära. Vi har läst tillsammans och enskilt, vi har lärt oss med huvudet och genom kroppen.

År ett tog slut och vidare gick vi till årskurs 2. Vi bytte klassrum och fick dela hall med yngre A på särskolan. Det har varit riktigt kul, spännande och spontant. 🙂

I tvåan hade vi alla grunder för att inhämta information. Vi välkomnade två nya klasskompisar till oss – Ali och Lorita. 🙂 Vi besökte Grimetons radiostation, vi skrev egna berättelser och läste modigt upp dem för klassen. Vi arbetade med vårt samhälle och alla funktioner, yrken som ingår där. Föräldrar ställde upp och kom och berättade om sina jobb. 🙂 Vi skrev massagesagor och masserade varandra som paus i vardagen. Vi klädde ut oss vid högtider. Vi tränade oss i simning och spelade teater för föräldrarna, lekte lekar tillsammans på våra klassträffar!

Sen hoppade vi till trean och där var det ingen halvfart inte. Och in kom ännu en ny klasskompis – Toka! 🙂
Vi öste på med havsutflykt, simträning på simstadion och för att ta oss dit tog vi cykelkörkort. Vi har arbetat med vår värld, att alla är lika olika unika. Och det gillar vi!
Vi har haft friidrott och idrottsdagar, för visst älskar vi att röra på oss. Vi har samarbetat med särskolan på många olika sätt.
Vi har lärt oss om forntiden och Varbergs historia. Gjort en Varbergsresa där vi fick teater uppspelat av våra fröknar. 🙂

Och vi avslutade med en underbar klassresa till Ästad. 😀

Vi fick en underbar avslutning utan regn! Halleluja! Vi hade grymma konferencierer i Molly och Ditar och alla barnen sjöng så fint. Efteråt fotades vi tillsammans en sista gång!

Madde fick en avslutningsgåva från oss!

Tack för alla minnen!

Foto 2016-06-15 11 54 28 Fröknarna hälsar GLAD SOMMAR

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment