Kombinatorik, sång och fika.

Idag träffade vi FB för sista gången innan sommarlovet. De bjöd oss på goda muffins toppade med grädde och jordgubbar. 🙂 Vi sjöng sånger och klurade på gåtor som Madde H läste upp för oss. Det var mysigt.

Vi fortsatte att jobba på våran presentation av varandras personligheter. Vi hade i läxa att beskriva oss själva, hur vi är som personer, både bra och mindre bra egenskaper. Detta skall en kompis i klassen få tolka, visa upp på något vis. Några av oss klurar på en sång, andra teater eller affischer. Detta ska bli kul att se. 🙂

Vi tog upp ordet kombinatorik som vi arbetat med förra terminen. Begreppet kändes bekant men vi kommer inte ihåg exakt vad det var. Tillsammans gjorde vi en tankekarta.
Efter det var vi inne på en hemsida som heter kreativmatte.se
Där skulle man placera 3 olika djur i varsin fålla. Och frågan var hur många sätt man kunde  göra det på? Det kallas att kombinera… Vi hade whiteboards för att hjälp vår tanke. En del uttryckte i bild, andra med mattespråk. Det blev en kanonbra lektion.
Prata gärna mer hemma för att förstärka.!

Vi kollade på Lilla Aktuellt – skola där de nämnde bästa läraren igen. De hade fått in mång nomineringar och överraskade en lärare i Uppsala. Då berättade Molly och Stella att de skickat in Madde. Även Isabelle hade skickat in. Hon blev superglad att de hade gjort det. Och sa att det absolut inte gjorde något att hon inte vann. Hennes vinst är att ha OSS!

Anders smög in och tränade avslutningssånger med oss! Och ute sken solen vilket är underbart på rasten.

 

Happy friday

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment